Salāti ar teļa gaļu, aprikozēm un sinepju-medus mērci (2 personām)

Sastāvdaļas teļa gaļas marinādei:

  • 150 grami teļa gaļas langets ;
  • piparu maisījums, svaigs timiāns un rozmarīns, sāls – pēc garšas;
  • 2 ēdamkarotesolīveļļa.

Sastāvdaļas salātu mērcei:

  • 1 gab. citrons;
  • 1 tējkarote medus;
  • jūras sāls – pēc garšas;
  • 2 tējkarotes sinepes;
  • 100 grami olīveļļa;
  • 1 gabals šalotes sīpols;
  • 4 gabali ķiršu tomāti.

Teļa gaļas langetu marinē piparu maisījumā ar svaigu timiānu, rozmarīnu, olīveļļu un sāli 2-3 stundas. Pēc tam gaļu cieši ietin pārtikas plēvē un vāra uz lēnas uguns 3 stundas.

Mērce:

Vesela citrona svaigi spiestu sulu, 1 tējkaroti medus, jūras sāli pēc garšas, 2 tējkarotes sinepju un 100 grami olīveļļas rūpīgi samaisa ar rokas putotāju. Pagatavoto gaļu pārtikas plēvē, atdzesē ledusskapī.

Pasniegšana:

Uz šķīvja izklāj pēc izvēles salātu lapas, aprikožu pusītes bez kauliņiem, ķiršu tomātus, šalotes sīpolu un plānās šķēlītēs sagrieztu teļa gaļu, tas viss tiek papildināts ar 2 ēdamkarotēm mērces.