Melleņu siera kūka

Sastāvdaļas:

  • 700gr svaigais krēmsiers;
  • 150-200gr saldais krējums 35% ;
  • 2-3 gab olas;
  • 420gr cukurs (6-7 ēd.karotes);
  • 350-450gr mellenes.

Kūkas pamatnei:

  • 150-180gr cepumi “Selga”;
  • 50gr sviests;
  • 100gr cukurs (3-4 ēd.karotes).

Cepumus “Selga” sadrupina, sajauc ar cukuru, sviestu un kārtīgi izmaisa. Ieklāj kūkas formiņā, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 180 C, 8-10 minūtes. Kamēr cepas kūkas pamatne, sagatavo kūkas masu. Svaigo krēmsieru sajauc ar saldo krējumu, olām un cukuru. Visu labi samaisa. Pašās beigās pievieno svaigas mellenes. Masu lej kūkas formā, izlīdzina un cep 130 C, 40-50 minūtes.