Biezpiena plācenīši ar krāsnī ceptiem āboliem un pieneņu medu

Sastāvdaļas:

  • 300 – 400g biezpiens;
  • 2 – 3 gab. olas;
  • 200 – 250g manna;
  • 3 – 4 gab. āboli;
  • 4 – 5 ēdamkarotes pieneņu medus;
  • rapšu eļļa;
  • 60 – 80g cukurs;
  • šķipsniņa sāls.

Biezpienu izberž caur sietiņu. Pievieno olu dzeltenumus, nedaudz mannā, cukuru un sāli. Visu labi samaisa. Ar rokām veido plācenīšus, kurus pēc tam apviļā mannā. Apcep, uz iepriekš sakarsētām taukvielām, no abām pusēm zeltaini brūnus. Pabeidz cept plācenīšus cepeškrāsnī 180 C temperatūrā, 5-10 minūtes. Veselus ābolus liek cepeškrāsnī 180 C temperatūrā, cep 15-20 minūtes. Āboliem ļauj nedaudz atdzist. Ābolu mīksto daļu atdala no mizas un serdes. Samīca ar dakšiņu un liek katliņā. Sautē, lai nav lieka šķidruma. Noņem no sildvirsmas. Pieliek pieneņu medu un samaisa.

Pasniedz kopā ar plāceņiem.